El Hotel del Salto in Colombia

El Hotel del Salto in Colombia

Ännu ett till ställe som är övergivet och mer än gärna hade velat besöka! Tequendama Falls (eller Salto del Tequendama) är en stor turistattraktion som ligger ca 30km från huvudstaden Colombia. Där finns det en högväxt vattenfall som är 157 meter hög. Inte bara det, där finns det ett övergivet hotel Del Salto. 
Enligt Musica legenden var vattenfallet skapad av Bochica, som då använde sin personal att bryta sten och släppa vattnet som täckte Bogotá Savannah. Enligt en annan legend, att under den spanska erövringen i Sydamerika var det i syfte att undkomma slaveriet, ursprungsbefolkningen i området skulle hoppa av Salto Del Tequendama och bli örnar: flyga till sin frihet. 
 
 
År 1924 öppnades denna lyxiga hotel men stängdes ner i början av 90-talet. Anledningen av detta var, att folket inte vågade boka rum där. Det har varit mycket folk som har hoppat från vattenfallet och tyvärr valt denna plats som ett självmordställe. Därefter har det varit mycket snack om att det har blivit ett spökhus, gästerna fanns inte där längre och stängdes ner. Absolut en plats och besöka, kanske stanna över en natt där med och bekräfta sanningen eller inte?? 

Who's with me?
 
 
 

Kommentera här: